تماس با ما

صاحب امتیاز و مدیرمسئول :حمید رضا ملکوتی شاد

شماره مجوز ۸۶۶۶۶ از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی

ایمیل مدیر مسئول : malakootishad164@yahoo.com

شماره تماس : 09133632320

آئین نامه اخلاق حرفه ای پایگاه خبری علم آفرینان

اصحاب رسانه‌ها مسئولیت سنگینی را در جوامع مختلف بر عهده دارند چرا که انتشار و تولید یک خبر، مصاحبه، گزارش و … می‌تواند بازتاب عمیقی بر روی افکار مردم جامعه بگذارد. گاهی این تاثیرات مثبت و گاهی منفی است، اینجاست که حساسیت شغل خبرنگاری بیش از پیش به چشم می‌آید. همه این‌ها در کنار هم ضرورت اخلاق در رسانه و خبرنگاری را پر رنگ تر می‌کند.

اخلاق خبرنگاری بر مبنای صداقت، بی طرفی و توجه به منافع جمعی شکل می گیرد. راهکارهایی که می تواند برای کسب اخلاق خبرنگاری سودمند باشد و خبرنگاران علم آفرینان، ملزم به رعایت آن می باشند، عبارتند از:

۱ – خبرنگار فقط باید در خدمت مخاطب رسانه باشد; یعنی نباید به عنوان میل سیاسی یا تجاری و… عمل کند.

۲ – هر خبر یا گزارش باید کوششی در جهت کشف حقیقت باشد. خبرنگار نباید در پی اثبات نکته ای باشد که خود یا دیگری در مورد آن پیش فرضی را دیکته کرده است. پیش فرض قطعی در خبرنگاری جایی ندارد.

۳ – خبرنگار هرگز نباید از موقعیت خود برای تهدید یا دریافت امتیاز بهره گیرد و همچنین هیچ وسوسه ای نظیر پول، هدیه، امتیاز و … نباید خبرنگار را به انتشار مطلبی تشویق کند.

۴ – خبرنگار از قبول هرگونه فشار و تهدید برای انتشار مطالب و یا تغییر محتویات آنها، خودداری کرده و از خط مشی عمومی رسانه و اصول شرافت حرفه ای خویش تبعیت می کند.

۵ – برای دریافت اطلاعات نباید اشخاص را فریب داد. خبرنگار باید هویت خود را آشکار سازد تا مردم بدانند که اطلاعات آنها منتشر می شود.

۶ – خبرنگار باید حریم زندگی خصوصی افراد را محترم شمارد و فقط در مواردی به این حریم نزدیک شود که خود شخص بخواهد.

۷ – جوهر اصلی خبرنگاری، تایید صحت خبر است. تدابیری چون پرس و جو از شاهدان متعدد در مورد یک رویداد و جویا شدن دیدگاه های متفاوت، صحت خبر را تایید می کند.

۸ – خبرنگار باید خبر را متناسب با اهمیت آن جلوه دهد. باید از بزرگنمایی یا کوچک نمایی یک رویداد پرهیز کند.

۹ – خبرنگار باید به واقعیت‌های عینی توجه کند و اخبار صحیح و دقیق و تفسیرهای منطقی و منصفانه را در اختیار خوانندگان می گذارد.

۱۰ – خبرنگار موظف است ضمن دفاع از آزادی خبر و تفسیر و انتقاد، اسرار حرفه ای خود را حفظ کند و از افشای اطلاعات و اخباری که به صورت محرمانه به دست می آورد به جز مواردی که با حکم دادگاه مشخص می شود، خودداری کند.

۱۱ – سرقت ادبی، مخدوش ساختن متن‌ها و سندها و حذف اطلاعات اساسی رویدادها در خبرنگاری مطرود است.

۱۲ – خبرنگار اخباری را منتشر می کند که منبع آنها مشخص باشد.

۱۳ – خبرنگار باید با احترام به استقلال و حاکمیت ملی، نظم و امنیت عمومی و مصالح همگانی از اصول شرافت حرفه‌ای خویشتن تبعیت ‌کند.

۱۴ – خبرنگار برای پاسداشت ارزش های الهی و انسانی از جمله عدالت طلبی، آزادیخواهی، صلح و امنیت بشر، استقلال و پیشرفت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ملتها و فرهنگ ها، احترام خاص قائل است.

۱۵ – خبرنگار باید به اصول دینی و معتقدات مذهبی، آداب و سنن قومی و ملی، اخلاق حسنه و عفت عمومی احترام گذارد و از گرایش به تبعیض خصومت آمیز در این زمینه‌ها و همچنین تشویق و تحریک به جنگ تجاوزکارانه نسبت به کشورهای دیگر خودداری ‌کند.

۱۶ – رسانه ها باید استقلال خود را از کسانی که اخبار یا مطالبی مربوط به آنها منتشر می کند، حفظ نمایند. این به معنای نداشتن موضع نسبت به افراد یا جریان های مختلف نیست، بلکه به معنای منصفانه و عادلانه برخورد کردن با گروه ها، جریان ها و افکار مخالف و موافق است. در واقع، می توان خبرنگار عقیدتی هم بود، یعنی از موضعی خاص به مسائل نگاه کرد و در عین حال، دیدگاه های مخالفان را هم منعکس و مطرح کرد. خبرنگار همواره باید برای واقعیت ها الویت قائل شود.

لینک کوتاه خبر:

https://elmafarinan.ir/?p=36

مدیر سایت

مدیر سایت

من از سال 1388 با دنیای وب آشنا شدم و علاقه زیادی به مباحث فناوری، برنامه نویسی و حوزه های تکنولوژی دارم.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: