به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، دلار آمریکا در روز چهارشنبه به بالاترین حد خود در ده ماه اخیر صعود کرد که به لطف این حرکت، مسیر رسیدن شاخص دلار به سطح ۱۰۷.۱۶ هموار شد.
آنچه مسلم است ارز ایالات متحده تحت تأثیر افزایش بازدهی ۱۶ سالهی خزانهداری و همچنین اظهارات جنگطلبانهی فدرال رزرو قرار دارد.
این تغییر و تحول در شرایطی روی داده است که سرمایهگذاران با توجه به انعطافپذیری اقتصادی گسترده، سیاستهای پولی محدودکننده را برای مدت طولانیتری پیشبینی میکنند و بدیهی است که این امر، موقعیت دلار آمریکا را در بازارهای جهانی تقویت میکند.
اما در مقابل، وضعیت برای سایر ارزهای اصلی تا حدودی متفاوت بود و اکثر ارزها، پایینترین قیمتهای چند ماهه یا چند ساله را تجربه کردهاند.
یورو که در حال حاضر در ۱.۰۴۷۶ دلار است، به ضعیفترین نقطه از دسامبر ۲۰۲۲ کاهش یافته است. گفتنی است این کاهش، که از فروش الگوریتمی و کاهش ریسکپذیری رقم خورده، منجر به پیشبینیها در مورد برابری یورو با دلار شده است.
افزون بر آن، سایر ارزها مانند پوند، ین ژاپن (نزدیک به ۱۵۰ در هر دلار)، دلار استرالیا و روبل روسیه نیز کاهش قابل توجهی داشتهاند. البته از بین آنها، با توجه به نزدیکی ین به نرخ ۱۵۰ در هر دلار، کاهش چشمگیری در ارز ژاپن مشهود بوده است.

در واقع، ین قبلا در روز سهشنبه به طور قابل توجهی در برابر دلار تقویت شده بود و با این رشد، برخی از فعالان بازار را به این باور رساند که سیاستگذاران ژاپنی برای حمایت از این ارز مداخله کردهاند، اگرچه برخی دیگر معتقدند که ابعاد این حرکت به اندازه کافی، متقاعدکننده نبوده است. البته فعالان بازار هفتههاست که سناریوی مداخلهی احتمالی مقامات ژاپنی به هدف مبارزه با کاهش مستمر ارزش ین را رصد میکنند. در همین راستا مایکل براون، تحلیلگر بازار در تریدر ایکس لندن، شرایط موجود را متناسب مداخله دانست.
حرکت روز سهشنبه باعث شد که دلار برای اولین بار از اکتبر ۲۰۲۲ به بالای سطح ۱۵۰ برسد و به این ترتیب، دلار که آخرین بار، در سطح ۱۴۸.۷۶ ین بود، در برابر ین تا ۱۵۰.۱۶۵ افزایش یافت.
با این حال، برخی از تحلیلگران خاطرنشان کردند که حرکت روز سهشنبه در ین، نسبت به زمانی که سیاستگذاران سال گذشته برای حمایت از این ارز مداخله کردند، چندان در خور توجه نبود. ناگفته نماند زمانی که مقامات ژاپنی در سپتامبر و اکتبر سال ۲۰۲۲ اقدام به مداخلهی ارزی کردند، ین حدود ۴ درصد جهش کرد که در مقایسه با حرکت روز سه شنبه که تقریباً ۲ درصد بود، برتری داشت.
با تمام اینها، پویایی فعلی بازار ارز جهانی، نهتنها تصویری شفاف از عملکرد کلی قوی دلار آمریکا را ترسیم میکند، بلکه از ادامهی روند سیاستهای پولی محدودکننده نیز خبر میدهد.

نویسنده: معصومه دانش