آسیبهای روتاتور کاف شانه

شانه یک مفصل گوی و کاسه ای است که از استخوانهای بازو، کتف و ترقوه تشکیل می گردد. مفصل شانه توسط چهار تاندون که روتاتور کاف را تشکیل می دهند احاطه می شود؛ یعنی روتاتور کاف شانه از یک کپسول ضخیم، سخت و تاندونی تشکیل می گردد که این تاندونها به ماهیچه هایی متصل هستند که وظیفه بلند کردن و چرخش بازو را بر عهده دارند. این چهار تاندون عبارتند از: تاندونهای عضلات فوق خاری (supraspinatus)، تحت خاری (infraspinatus)، ترس مینور (teres minor) و ساب اسکاپولاریس (subscapularis). بنابراین هر یک از این تاندونها می توانند در آسیب روتاتور کاف دخیل باشد.

پارگی روتاتور کاف

پارگی روتاتور کاف را می توان به عنوان پارگی جزئی یا کامل دسته بندی کرد. این پارگی ها ممکن است به دلیل آسیبهای حادی مانند زمین خوردن، حرکت تند و ناگهانی بازو یا بیرون آوردن بازو برای دریافت و نگهداری وسیله ای سنگین ایجاد شود. علل دیگر ممکن است شامل ترومای حاد و مزمن و استفاده بیش از حد از ورزش و شغل و یا انحطاط مرتبط با سن یا کشیدگی و فشردگی تاندونهای روتاتور کاف در زیر قوس کوراکواکرومیال ایجاد گردد. ورزشکارانی که تحت تاثیر پارگی این عضلات قرار می گیرند به دلیل درد و ضعف در انجام ورزشهایی که نیاز به حرکت گسترده بازو و بالای سر دارند ممکن است در برخی موارد دچار مشکلات جدی شوند.

در مواردی نادر، اگر پارگی گسترده باشد، ممکن است بیمار نتواند بازوی خود را بالاتر از ارتفاع شانه بلند کند که به این حالت شبه فلج می گویند. آسیب روتاتور کاف یکی از شایع ترین علل درد و ناتوانی شانه است و درد و ضعف پیشرونده همراه با ناتوانی در حرکت، درد در شانه هنگام انجام فعالیتهایی در سطح شانه یا بالاتر از آن شامل علایم این پاتولوژی میباشد که اغلب خواب بیماران را در شب می تواند مختل سازد.

تصویربرداری از آسیب روتاتور کاف

امروزه روش تصویربرداری ام آر آی به طور کامل جایگزین ارتوگرافی شانه می باشد. در تصاویر T2-weighted fat-saturated پارگی به صورت هایپرسیگنال (با سیگنال بالا) قابل مشاهده است. همچنین ممکن است ناپیوستگی و جمع شدگی تاندونهای روتاتور کاف ملاحظه می شود. وجود مایع در بورس ساب آکرومیال (ساب دلتوئید) و هایپرتروفی دژنراتیو مفصل آکرومیوکلاویکولار نیز در تصاویر ام آر آی ملاحظه می گردد. ام آر آرتروگرافی نیز برای ارزیابی پارگی های لابرال می تواند مفید باشد.استفاده از ام آر آی به عنوان راه تشخیص آسیب روتاتور کاف

درمان آسیبهای روتاتور کاف

درمان آسیبهای روتاتور کاف به شدت آسیب بستگی دارد. تشخیص زودهنگام، مدیریت درد و مداخله جراحی ممکن است نتیجه بهتری را برای درمان این آسیبها به دنبال داشته باشد. یکی از راه های درمان پارگی های روتاتور کاف جراحی است؛ اما بسیاری از بیماران می توانند با درمان غیرجراحی با تقویت عضلات شانه، عملکرد خود را بهبود بخشند و درد را کاهش دهند. این جراحی ها به روش آرتروسکوپی انجام می گیرد. آرتروسکوپی شانه شامل وارد سازی یک دوربین و ابزار کوچک به مفصل شانه از طریق یک سری برشهای کوچک برای بررسی قسمتهای مختلف شانه است که این روش ممکن است هم تشخیصی و هم درمانی باشد.

درمانهای غیر جراحی شامل بازوبند برای استراحت و زمان دادن به شانه برای بهبودی‌، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) برای به حداقل رساندن درد و تورم، فیزیوتراپی برای یادگیری تمرینات تقویتی و کششی و تزریق استروئید برای کاهش درد و تورم است.

لینک کوتاه خبر:

https://elmafarinan.ir/?p=82

مدیر سایت

مدیر سایت

من از سال 1388 با دنیای وب آشنا شدم و علاقه زیادی به مباحث فناوری، برنامه نویسی و حوزه های تکنولوژی دارم.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: