هوش اجتماعی (EQ) چیست؟ ۳ نشانه از افرادی که هوش اجتماعی بالایی دارند

آنچه در این مقاله می خوانید:
نمونه‌ای از هوش اجتماعی در عمل
ویژگی‌های افراد دارای هوش اجتماعی
هوش اجتماعی و محبوبیت
آیا همه افراد محبوب قابل اعتماد هستند؟
چگونه بوقلمون‌صفتان اجتماعی را تشخیص دهیم؟
هوش اجتماعی به عنوان توانایی تعامل و همکاری مؤثر با دیگران تعریف می‌شود. این مهارت فردی شامل آگاهی از موقعیت‌ها و محرک‌های اجتماعی است که می‌توان آن‌ها را مدیریت کرد. همچنین، این هوش شامل سبک‌های تعاملی و راهبردهایی است که به فرد کمک می‌کند تا در روابط خود به اهدافش دست یابد. هوش اجتماعی دیدگاه درونی ما را بهبود می‌بخشد و باعث می‌شود واکنش‌های بهتری در موقعیت‌های مختلف نشان دهیم.

نمونه‌ای از هوش اجتماعی در عمل
در یک زنگ تفریح در مدرسه پیش‌دبستانی، گروهی از کودکان روی چمن‌ها مشغول دویدن هستند. ناگهان، سارا زمین می‌خورد و زانویش زخمی می‌شود. او شروع به گریه می‌کند، اما بیشتر بچه‌ها به بازی خود ادامه می‌دهند. تنها مایک است که متوجه ناراحتی سارا می‌شود. او به سمت سارا می‌رود، زانوی خودش را می‌مالد و می‌گوید: «من هم زانویم زخم شده!» روان‌شناسان این رفتار را نشانه‌ای از هوش هیجانی و اجتماعی می‌دانند.

مایک توانسته احساسات سارا را درک کند و با او همدلی کند، حتی اگر تنها کاری که توانسته انجام دهد، بیان یک تجربه مشابه باشد. این رفتار در کودکی، نشان‌دهنده مهارت‌هایی است که در آینده در روابط اجتماعی، ازدواج، دوستی و محیط کار نقش مهمی ایفا می‌کنند.

ویژگی‌های افراد دارای هوش اجتماعی
هاچ و گاردنر، روان‌شناسان مشهور، معتقدند افرادی که از هوش اجتماعی بالایی برخوردارند، چهار ویژگی اصلی دارند:

۱. توانایی سازماندهی گروه
این افراد در هماهنگی و مدیریت فعالیت‌های گروهی مهارت دارند. در کودکی، آن‌ها معمولاً کاپیتان تیم‌های بازی هستند و در بزرگسالی می‌توانند به مدیران موفق، کارگردانان تئاتر یا افسران ارتش تبدیل شوند.

۲. قابلیت مذاکره و حل تعارض
این افراد استعداد میانجی‌گری و حل اختلافات را دارند. آن‌ها می‌توانند در مواقع تنش به عنوان داور عمل کنند و مشاجرات را آرام کنند. چنین افرادی در حوزه‌هایی مانند سیاست، وکالت و مدیریت منابع انسانی موفق می‌شوند.

۳. موفقیت در روابط شخصی
این افراد به راحتی احساسات دیگران را درک کرده و با آن‌ها همدلی می‌کنند. آن‌ها به نیازهای عاطفی اطرافیان خود حساس هستند و در روابط شخصی و کاری، افراد محبوبی به شمار می‌آیند.

۴. توانایی تحلیل اجتماعی
این افراد قادرند انگیزه‌ها، احساسات و نیازهای دیگران را به خوبی تشخیص دهند. آن‌ها مشاوران و روان‌درمانگران ماهری می‌شوند و اگر استعداد نویسندگی داشته باشند، می‌توانند رمان‌نویسان موفقی نیز باشند.

هوش اجتماعی و محبوبیت
مهارت‌های اجتماعی ذکر شده تأثیر مستقیمی بر محبوبیت افراد دارند. افرادی که هوش اجتماعی بالایی دارند، می‌توانند روابط مؤثر ایجاد کنند، احساسات دیگران را درک کنند و تعاملات خود را بهبود بخشند. این افراد به دلیل شخصیت گرم و دلگرم‌کننده‌شان، معمولاً مورد علاقه اطرافیان خود قرار می‌گیرند.

آیا همه افراد محبوب قابل اعتماد هستند؟
مارک اسنایدر، روان‌شناس دانشگاه مینه‌سوتا، درباره افرادی که به «بوقلمون‌صفتان اجتماعی» معروف هستند، تحقیق کرده است. این افراد مهارت‌های اجتماعی بالایی دارند، اما از آن‌ها برای جلب توجه دیگران استفاده می‌کنند، نه برای ایجاد روابط واقعی و پایدار. آن‌ها در هر جمعی رفتار خود را تغییر می‌دهند تا محبوب بمانند، اما در روابط عمیق و صمیمی موفق نیستند.

چگونه بوقلمون‌صفتان اجتماعی را تشخیص دهیم؟
بوقلمون‌صفتان اجتماعی، برخلاف افراد دارای هوش اجتماعی واقعی، احساسات واقعی خود را پنهان می‌کنند و رفتار خود را بر اساس انتظارات دیگران تنظیم می‌کنند. آن‌ها در هر موقعیتی نقشی متفاوت بازی می‌کنند و بیش از آنکه به صداقت اهمیت دهند، به تأیید و پذیرش دیگران فکر می‌کنند. این افراد ممکن است در ظاهر محبوب به نظر برسند، اما روابط آن‌ها اغلب سطحی و فاقد عمق است.

لینک کوتاه خبر:

https://elmafarinan.ir/?p=9775

مدیریت سایت

مدیریت سایت

كارشناس ارشد و عضو بازنشسته گروه راديولوژي و فیزیک پزشکی دانشكده پيراپزشكي دانشگاه علوم پزشکی کاشان همراه 09133632320 Email:malakootishad164@yahoo.com به استحضار مي رساند در مدت سابقه آموزشي هر ترم بطور متوسط بين 16-14 واحد درسي تدريس ودر هر ترم مسئوليت هدايت متوسط 25 دانشجو را بعنوان استاد راهنما بعهده داشته و تاكنون بيش از 1000 ساعت كارگاههاي متعدد آموزشي در عناوين مختلف باستناد گواهي هاي موجود را گذرانده وتاكنون 4مقاله باهمكاران تحت عناوين 1- كنترل كيفي دستگاه هاي راديولوژي تشخيصي بيمارستان هاي تابعه دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1386-دکتر اکبر علی اصغر زاده، حبیب الله مرادی، حمید رضا ملکوتی شاد 2- بررسي موارد و علل تكرار تصاوير راديوگرافي در بيمارستان هاي کاشان در سال 1385 نويسندگان:دكتر اكبر علي اصغرزاده - مهران محسني-حميد رضا ملكوتي شاد 3- عنوان :استفاده از روش خود ارزيابي «Self Evaluation » براي ارزيابي نيازها و برنامه ريزي جهت ارتقاء سطح كيفي آموزش دانشجويان دوره كارداني راديولوژي-1382 نويسندگان: دكتر اكبر علي اصغرزاده ، حميد رضا ملكوتي شاد ، مهرداد مهديان 4- ساخت‌ فنتومهاي‌ راديوگرافي‌ آموزشي‌ در دانشگاه‌ علوم‌ پزشكي‌ كاشان‌- 1383 نويسندگان‌ :دكتر اكبر علي‌ اصغرزاده‌ - دكتر حسين‌ نيكزاد - حميد رضا ملكوتي‌ شاد داشته كه در نشريات مختلف به چاپ ودر سمينار هاي مختلف ارائه شده است ضمنا اينجانب تاكنون ده ها مقاله دانشجويي را راهنمايي نموده منجمله : • بررسي آرتيفكت تصاوير راديولوژيكي ونقش فيلتراسيون • " " در MRI -1386 • بررسي آر تيفكت در CT-SCAN -1387 • " " در سونوگرافي وپزشكي هسته اي1386 • بررسي علل انجام راديوگرافي CHESTدر مراكز راديولوژي تابعه دانشگاه-1382 • ماموگرافي ديجيتال • برريس مقايسه اي CT-SCAN و MRI در تشخيص بيماريهاي دستگاه هاي مختلف • ميزان اطلاع دانش اموزان پيش دانشگاهي شهرستان كاشان از رشته راديولوژي 83-82 • بررسي مقايسه اي استاندارد تجهيزات پزشكي مراكز راديولوژي دانشگاههاي علوم پزشكي كاشان،اصفهان،قم ويزد • بررسي ميزان استفاده از كتابهاي لاتين خريداري شده ،كتابخانه هاي دانشگاه طي سالهاي 82-65 • مقايسه عملكردي آموزشي و بررسي سر فصل دروس رشته پرتونگاري ايران وكانادا در سال81 • بررسي سطح مطالعه در نزد دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي كاشان –سال 80 • بررسي تغييرات جنين طي هفته هاي مختلف از ديدگاه سونوگرافي -سال78

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: