دلار آمریکا که در روز جمعه در پی انتشار گزارش مشاغل ایالات متحده، به کف قیمت یک هفتهای رسیده بود، امروز بهبود یافت؛ شاخص دلار نیز ۰.۲ درصد افزایش یافت.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، دلار آمریکا در روز دوشنبه افزایش یافت؛ شاخص دلار آمریکا که دلار آمریکا را در برابر سبدی از ارزها اندازهگیری میکند، از پایینترین سطح خود یعنی ۱۰۱.۷۳ که روز جمعه لمس کرد، فاصله گرفت و آخرین بار با ۰.۲ درصد افزایش، به ۱۰۲.۲۷ رسید.
گفتنی است این حرکت برای ارز ایالات متحده که در روز جمعه در سایهی گزارش مشاغل ایالات متحده آمریکا به پایینترین حد یک هفتهای رسیده بود، میتواند یک گام مثبت باشد.
پس از انتشار دادههایی که حکایت از افزودن مشاغل کمتری نسبت به پیشبینیها از سوی اقتصاد ایالات متحده در ماه جولای داشت، دلار از پایینترین سطح یک هفتهای خود در روز جمعه بهبود یافت و از قرار معلوم، زیانهای روزانهی آن به پشتوانهی نشانههایی از افزایش دستمزدها و کاهش نرخ بیکاری محدود شد.
این موضوع از سوی دیگر، این نکته را خاطرنشان میکند که فدرال رزرو ممکن است بالانگهداشتن نرخها را برای مدت طولانیتری ضروری احساس کند.
هماکنون تمرکز بازار به دادههای تورم دو اقتصاد بزرگ جهان است که در هفتهی جاری منتشر میشود.
در حوزهی گزارشها، دادههای تورم ایالات متحده در روز پنجشنبه منتشر میشود که انتظار میرود حاکی از افزایش تورم اصلی در ماه جولای به میزان ۴.۷ درصد به صورت سالانه باشد.
کریس وستون، رئیس تحقیقات پپر استون، با اظهار امیدواری در مورد عملکرد بازار کار، خاطرنشان کرد: «گرچه ما شاهد سردشدن بازار کار هستیم، اما این بازار در حال فروپاشی نیست.»
وستون با اشاره به وابستگی بانک مرکزی به دادهها افزود: «دیدن عقبنشینی در جفتهای دلار سخت است، زیرا اساساً ایالات متحده هنوز حائز بهترین رشد است و به عقیدهی من، این هفته خطراتی وجود دارد که رقم CPI بالاتر از حد انتظار باشد».

اما در چشمانداز سایر ارزها، پس از آن که دادههای روز دوشنبه نشان داد تولید صنعتی آلمان در ماه ژوئن به میزان چشمگیرتری نسبت به پیشبینیها کاهش یافته است، یورو تضعیف شد و در بحبوحهی رکود در بزرگترین اقتصاد اروپا، بر چالشهای پیش روی تولید تاکید کرد. ارز واحد با ۰.۳ درصد کاهش در برابر دلار، به ۱.۰۹۸۰ دلار رسید و بدین ترتیب به سمت پایینترین سطح یک ماههی خود پیش رفت.
جین فولی، رئیس استراتژی FX رابوبانک، دادههای ضعیفتر از حد انتظار تولید صنعتی آلمان را یادآور باد مخالف اقتصاد منطقه یورو دانست و اظهار داشت: «این احتمال وجود دارد که نرخهای ECB (بانک مرکزی اروپا) قبلاً به اوج خود رسیده باشند.»
افزون بر آن، معاملهگران که در انتظار نشانههای بیشتری از کاهش تورم در دومین اقتصاد بزرگ جهان هستند، دادههای تورم ماه جولای چین را که در روز چهارشنبه منتشر میشود، در کانون توجه قرار میدهند.
البته تحلیلگران MUFG در یادداشتی به انتظار برای کاهش تورم اشاره داشتند که شاخص CPI سرفصل کشور میتواند پس از توقف رشد قیمتهای مصرفکننده در ماه ژوئن، این کاهش را منعکس کند.
و اما در سرزمین اژدها، حمایت مستمر از سوی مقامات چینی باید از ارز این کشور حمایت کند، حال آنکه روایت بهبود متوسط در چین احتمالاً در کوتاهمدت دستنخورده باقی میماند. گفتنی است یوان چین در نزدیکی کف قیمت دو هفتهی اخیر خود قرار داشت و همتای فراساحلی آن نیز با ۰.۲ درصد کاهش به ۷.۲۰۳۴ در هر دلار رسید.
در جاهای دیگر، پس از اینکه بانک مرکزی انگلیس نرخ بهره را ۲۵ واحد پایه افزایش داد و به اوج ۱۵ ساله خود یعنی ۵.۲۵ درصد رسید، پوند(استرلینگ) با ۰.۱۸ درصد کاهش، در سطح ۱.۲۷۲۹ دلار معامله شد و بدین ترتیب به سمت پایینترین سطح یک ماهه خود در روز پنجشنبه حرکت کرد.
ناگفته نماند این چهاردهمین افزایش متوالی آن بود، البته پس از افزایش ۵۰ واحدی در جلسهی قبلی، یک گام کاهشی در سرعت انقباض پولی تلقی میشود.
و در نهایت، ین ژاپن پس از رسیدن به بالاترین سطح یک هفتهای ۱۴۱.۵۲ در هر دلار در معاملات آسیا، با ۰.۴ درصد کاهش به ۱۴۲.۲۸ در هر دلار رسید.
بر اساس خلاصهای از نظرات منتشرشده در روز دوشنبه، بانک مرکزی ژاپن در نشست ماه جولای خود با یکی از اعضای هیئت مدیره که به هدف بحث و تبادل نظر پیرامون چشمانداز رو به رشد تورم پایدار برگزار شد، تصریح کرد: «دستمزدها و قیمتها ممکن است با سرعتی که در گذشته دیده نشده بود، افزایش یابد.»

نویسنده: معصومه دانش