-
غلبه بر اضطراب با تکنیک ساده ۳-۳-۳
اضطراب و نگرانی، بخش جداییناپذیر زندگی بسیاری از ماست. استرسهای کاری، مشکلات شخصی و عوامل دیگر میتوانند باعث بروز این احساسات ناخوشایند شوند. در حالی که ریشهکن کردن کامل این مشکلات همیشه امکانپذیر نیست، راههایی برای مدیریت اضطراب و جلوگیری از تأثیر منفی آن بر زندگی وجود دارد. یکی از این راهها، تکنیک ساده و مؤثر ۳-۳-۳ است.
تکنیک ۳-۳-۳ چیست و چگونه کار میکند؟
این تکنیک به شما کمک میکند تا با تمرکز بر حواس خود، از افکار مضطرب فاصله بگیرید و به لحظه حال برگردید. اساس این روش، شناسایی سه چیز قابل مشاهده، سه صدای قابل شنیدن و سه حرکت فیزیکی است.
به گفته روانشناسان، افراد مضطرب با این روش توجه خود را از اضطراب به احساساتشان معطوف میکنند. این انحراف توجه از موضوع نگرانی به فرد کمک میکند تا در زمان حال قرار گیرد و همان لحظه را دریابد.
چگونه از تکنیک ۳-۳-۳ استفاده کنیم؟
هر زمان که احساس اضطراب کردید، میتوانید از این تکنیک ساده برای آرام کردن ذهن خود استفاده کنید:
- سه چیز را ببینید: به اطراف خود نگاه کنید و سه شیء مختلف را که میبینید، شناسایی کنید. به رنگ، شکل و جزئیات آنها دقت کنید. این کار به شما کمک میکند تا توجه خود را از افکار مضطرب به محیط بیرون معطوف کنید.
- سه صدا را بشنوید: به دقت گوش کنید و سه صدای مختلف را که میشنوید، شناسایی کنید. این صداها میتوانند صدای بلند رادیو یا صدای آرام کولر باشند.
- سه قسمت از بدن خود را تکان دهید: سه قسمت از بدن خود را به آرامی تکان دهید. این حرکات میتواند شامل تکان دادن شانهها، انگشتان پا یا چرخاندن سر باشد. سعی کنید تا حس ناشی از این حرکات را درک کنید.
تکنیک ۳-۳-۳ به دلیل سادگی و در دسترس بودن، میتواند در شرایط مختلف به افراد کمک کند. شما میتوانید از این روش در هر مکان و زمانی استفاده کنید و در صورت نیاز آن را تکرار کنید تا به آرامش نسبی برسید.
پایه علمی تکنیک ۳-۳-۳
این تکنیک با درگیر کردن ذهن و حواس فیزیکی، از تداوم افکار اضطرابآمیز جلوگیری میکند و توجه فرد را به زمان حال و لحظه کنونی معطوف میکند.
اضطراب اغلب ناشی از نشخوار فکرهای منفی و تکرار بیپایان این افکار است. در تکنیک ۳-۳-۳، حواس مختلف فرد مجبور به فعالیت میشوند و به این ترتیب، زمان حال و زندگی در لحظه در کانون توجه او قرار میگیرد.
این روش همچنین باعث آگاهی و هوشیاری فرد میشود تا توجهاش به اطراف (آنچه دیده و شنیده) و بدن خود (حرکاتی که انجام داده) معطوف شود.
از سوی دیگر، اضطراب اغلب با علائم فیزیکی مانند تپش قلب همراه است، اما تکنیک ۳-۳-۳ واکنش بدن به استرس را کاهش میدهد و باعث ایجاد احساس آرامش میشود.
سایر روشهای مقابله با اضطراب
از دیگر روشهای رایج برای مقابله با اضطراب میتوان به تنفس عمیق، آرامش تدریجی عضلات، تجسم فکری، خاطرهنویسی، کمک گرفتن از دیگران به ویژه یک روانشناس و سرگرم کردن خود اشاره کرد.
نکته مهم: اگر اضطراب شما شدید و مداوم است، حتماً به یک متخصص بهداشت روان مراجعه کنید.
- یکشنبه 5 اسفند 1403
- 11:22 ق.ظ
- بدون نظر
- کدخبر:9835
- حوزه: آموزش, خانواده, سبک زندگی
روش ۳-۳-۳ چطور اضطراب را کاهش میدهد؟

لینک کوتاه خبر:
https://elmafarinan.ir/?p=9835


مدیریت سایت
كارشناس ارشد و عضو بازنشسته گروه راديولوژي و فیزیک پزشکی دانشكده پيراپزشكي دانشگاه علوم پزشکی کاشان همراه 09133632320
Email:malakootishad164@yahoo.com
به استحضار مي رساند در مدت سابقه آموزشي هر ترم بطور متوسط بين 16-14 واحد درسي تدريس ودر هر ترم مسئوليت هدايت متوسط 25 دانشجو را بعنوان استاد راهنما بعهده داشته و تاكنون بيش از 1000 ساعت كارگاههاي متعدد آموزشي در عناوين مختلف باستناد گواهي هاي موجود را گذرانده وتاكنون 4مقاله باهمكاران تحت عناوين
1- كنترل كيفي دستگاه هاي راديولوژي تشخيصي بيمارستان هاي تابعه دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1386-دکتر اکبر علی اصغر زاده، حبیب الله مرادی، حمید رضا ملکوتی شاد
2- بررسي موارد و علل تكرار تصاوير راديوگرافي در بيمارستان هاي کاشان در سال 1385 نويسندگان:دكتر اكبر علي اصغرزاده - مهران محسني-حميد رضا ملكوتي شاد
3- عنوان :استفاده از روش خود ارزيابي «Self Evaluation » براي ارزيابي نيازها و برنامه ريزي جهت ارتقاء سطح كيفي آموزش دانشجويان دوره كارداني راديولوژي-1382
نويسندگان: دكتر اكبر علي اصغرزاده ، حميد رضا ملكوتي شاد ، مهرداد مهديان
4- ساخت فنتومهاي راديوگرافي آموزشي در دانشگاه علوم پزشكي كاشان- 1383
نويسندگان :دكتر اكبر علي اصغرزاده - دكتر حسين نيكزاد - حميد رضا ملكوتي شاد
داشته كه در نشريات مختلف به چاپ ودر سمينار هاي مختلف ارائه شده است
ضمنا اينجانب تاكنون ده ها مقاله دانشجويي را راهنمايي نموده منجمله :
• بررسي آرتيفكت تصاوير راديولوژيكي ونقش فيلتراسيون
• " " در MRI -1386
• بررسي آر تيفكت در CT-SCAN -1387
• " " در سونوگرافي وپزشكي هسته اي1386
• بررسي علل انجام راديوگرافي CHESTدر مراكز راديولوژي تابعه دانشگاه-1382
• ماموگرافي ديجيتال
• برريس مقايسه اي CT-SCAN و MRI در تشخيص بيماريهاي دستگاه هاي مختلف
• ميزان اطلاع دانش اموزان پيش دانشگاهي شهرستان كاشان از رشته راديولوژي 83-82
• بررسي مقايسه اي استاندارد تجهيزات پزشكي مراكز راديولوژي دانشگاههاي علوم پزشكي كاشان،اصفهان،قم ويزد
• بررسي ميزان استفاده از كتابهاي لاتين خريداري شده ،كتابخانه هاي دانشگاه طي سالهاي
82-65
• مقايسه عملكردي آموزشي و بررسي سر فصل دروس رشته پرتونگاري ايران وكانادا در سال81
• بررسي سطح مطالعه در نزد دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي كاشان –سال 80
• بررسي تغييرات جنين طي هفته هاي مختلف از ديدگاه سونوگرافي -سال78
- پربازدیدترین ها
- داغ ترین ها


پربحث ترین ها





تصویر روز:
قبلی
بعدی