روز رادیولوژی ۱۴۰۱ 

جهان یکسره پر است از خدایی که همه نگاهش متوجه توست و چشم‌های پر از مهرش، بود و نبود انسان بودنت را در پرتوی عشق اکسپوز می‌کند و خدا کند که تو حرکتی نکنی که تصویر ابدی تو از خاطره‌ها محو شود.

جهان یکسره پر است از خدایی که عاشق‌ترین تکنولوژیست رادیولوژی است…

روز رادیولوژی در سال ۱۴۰۱

روز جهانی رادیولوژی یا همان پرتونگاری در تقویم میلادی برابر با هشتم ماه نوامبر هر سال است که این روز در سال۱۴۰۱با روز سه شنبه هفدهم ماه آبان مصادف شده است. در تقویم قمری نیز روز ۱۳ ماه ربیع‌الثانی سال ۱۴۴۴برابر با روز رادیولوژی است.

تاریخچه و علت نامگذاری روز جهانی رادیولوژی

اولین بار در ۸ نوامبر سال ۱۹۸۵ اشعه ایکس توسط دانشمندی به نام ویلهلم رونتگن کشف شد. همچنین او اولین کسی بود که از این اشعه برای تصویر برداری از درون بدن انسان استفاده کرد. ویلهلم رونتگن به خاطر این کشف برنده جایزه نوبل سال ۱۹۰۱ شد. روز جهانی رادیولوژی برای اولین بار در اروپا در تاریخ ۱۰ فوریه ۲۰۱۱ به مناسبت بزرگداشت سالروز مرگ رونتگن، کاشف اشعه ایکس برگزار شد. پس از آن در ۲۸ نوامبر ۲۰۱۱ انجمن رادیولوژی اروپا (ESR) ، انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی (RSNA) و کالج رادیولوژی آمریکا (ACR) با همکاری یکدیگر تصمیم به ایجاد روز جهانی رادیولوژی گرفتند. آنها تاریخ این روز را از سالگرد مرگ رونتگن به روز کشف اشعه ایکس یعنی ۸ نوامبر تغییر دادند. این روز هر ساله با هدف بزرگداشت رونتگن و تاکید بر اهمیت اشعه ایکس و رادیولوژی در علم پزشکی در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود.

عکس روز رادیولوژی

رادیولوژیست کیست؟

رادیولوژیست کسی است که با انجام تصویربرداری پزشکی، به تشخیص و درمان بیماری‌ها کمک می‌کند. رادیولوژیست در واقع به پزشکی گفته می‌شود که پس از پایان دوره پزشکی عمومی، تحصیلات خود را در رشته رادیولوژی ادامه می‌دهد.

اولین دستگاه رادیولوژی در ایران

در سال ۱۳۰۹ پروفسور حسابی برای اولین بار در ایران دستگاه پرتو ایکس را در آزمایشگاه دانش سرای عالی (دارالمعلمین وقت)، با ابعاد بسیار کوچک راه اندازی کرد تا بتواند دانشجویان خود را با دست یافته‌های نوین جهانی آشنا کند.

مزایا و معایب رادیولوژی

پرتوهای اشعه ایکس می‌توانند به DNA سلول‌های بدن انسان آسیب برسانند به همین علت خطر ابتلاء به سرطان در افرادی که مدام در معرض پرتوهای اشعه ایکس هستند، بیشتر است. استفاده از روش‌های مختلف رادیولوژی در سنین کودکی و در زنان باردار باید با ملاحظات خاصی انجام شود. با این حال تصویربرداری با استفاده از اشعه ایکس مزایای زیادی دارد که می‌تواند تا حد زیادی در وقت و زمان صرفه‌جویی کند و به اقدامات درمانی مؤثر منجر شود.

روش‌های تصویربرداری

  • سی تی اسکن (CT-Scan): پرتونگاری مقطعی به کمک کامپیوتر
  • ام آر آی (MRI): تصویربرداری تشدید مغناطیسی
  • تصویربرداری هسته‌ای
  • سونوگرافی
  • اشعه ایکس
  • ماموگرافی

پیام تبریک روز رادیولوژی

هشت نوامبر مصادف با ۱۷ آبان ماه سالروز کشف اشعه ایکس توسط رونتگن دانشمند آلمانی که با عنوان روز رادیولوژی نامگذاری شده است و این روز بهانه‌ای است برای تقدیر و پاسداشت از خدمات بی حد و اندازه پرتونگاران و همکاران پرتوکار که برای تشخیص و تسکین آلام بشری و حمایت از زندگی و سلامت انسان‌ها تلاش می‌کنند.

۸ نوامبر روز جهانی رادیولوژی بر شما همکار محترم مبارک.

تبریک روز رادیولوژی

روزگارت بر مراد

روزهایت شاد شاد

آسمانت بی غبار

سهم چشمانت بهار

قلبت از هر غصه دور

بزم عشقت پر سرور

بخت و تقدیرت قشنگ

عمر شیرینت بلند

سرنوشتت تابناک

جسم و روحت پاک پاک

روز رادیولوژی مبارک

لینک کوتاه خبر:

https://elmafarinan.ir/?p=339

مدیر سایت

مدیر سایت

من از سال 1388 با دنیای وب آشنا شدم و علاقه زیادی به مباحث فناوری، برنامه نویسی و حوزه های تکنولوژی دارم.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: