به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز سهشنبه تغییر چندانی نداشت، معاملات آتی نفت برنت با 4 سنت یا ۰.۰۵ درصد افزایش، به ۸۵.۳۸ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۸ سنت یا ۰.۱ درصد افزایش، به ۸۲.۰۲ دلار در هر بشکه رسید.
هر دو قرارداد در جلسهی قبل، حدود ۱ درصد کاهش یافتند و در این بین، سرمایهگذاران برای تقاضای ضعیفتر از سوی چین و ایالات متحده، دو مصرفکننده و اقتصاد بزرگ نفت جهان آماده شدند.
پس از انتشار گزارش چین که حاکی از کاهش شدید ماهانهی واردات در ماه ژوئیه بود، دغدغههایی پیرامون تقاضا ایجاد شد که البته بروز نگرانیهای دیگری مبنی بر کاهش تولید عربستان سعودی و روسیه آنها را خنثی کرد.
از سوی دیگر، براساس گزارش دادههای اداره کل گمرک در روز سه شنبه، واردات نفت چین، بزرگترین واردکنندهی نفت و دومین مصرفکنندهی بزرگ جهان، در ماه جولای ۴۳.۶۹ میلیون تن یا ۱۰.۲۹ میلیون بشکه در روز بوده است. این میزان نسبت به واردات در ژوئن ۱۸.۸ درصد کاهش، و نسبت به مبنای کف سال قبل، ۱۷ درصد افزایش داشت.
گفتنی است کاهش واردات نفت چین در بحبوحهی انتشار دادههای اقتصادی ناامیدکنندهی ماه جولای رخ داد، به طوری که اقتصاد وابسته به صادرات گزارش داد که محمولههای خروجی ۱۴.۵ درصد کاهش یافته است، بزرگترین کاهش از فوریه ۲۰۲۰ و بالاتر از میزان انتظارات تحلیلگران بود.

تینا تنگ، تحلیلگر سیامسی مارکتز در یادداشتی، افزایش نفت خام را دستخوش مواجهه با مقاومت فنی کلیدی دانست و افزود: «شکی نیست که کاهش تولید عربستان و روسیه میتواند عاملی صعودی برای بازارهای نفت باقی بماند.»
روسیه همچنین اعلام کرد که صادرات نفت خود را در ماه سپتامبر ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد؛ در کنار آن، عربستان سعودی، به عنوان بزرگترین صادرکنندهی جهان نیز پیشتر اعلام کرده بود که کاهش تولید داوطلبانهی نفت به میزان یک میلیون بشکه در روز را برای یک ماه دیگر تا سپتامبر تمدید خواهد کرد و حتی صریحأ به امکان تمدید این کاهش پس از آن تاریخ، یا کاهش تولید گستردهتر پس از سپتامبر نیز اشاره داشت.
ویوِک دهار، استراتژیست معدن و کالاهای انرژی در کامونولت بنک آو استرالیا در مورد بهای نفت تصریح کرد: «بدیهی است که تصمیم عربستان سعودی برای تمدید کاهش تولید تا ماه سپتامبر، علیرغم افزایش قیمت نفت برنت به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه، به وضوح بیان میکند که این کشور ممکن است قیمتی بالاتر از ۸۰ دلار را هدف قرار دهد.»
و در نهایت، نظرسنجی دوشنبه شب رویترز، پیش بینی کاهش ۲۰۰ هزار بشکهای ذخایر نفت خام و افزایش ۲۰۰ هزار بشکهای ذخایر بنزین را اعلام کرد؛ در عین حال، بازارها در انتظار اطلاعات موجودی نفت و محصولات سوخت ایالات متحده هستند.
